Crnomarković: U Banja Luku ne idemo sa bijelom zastavom

Čelik gostuje kod Borca

Crnomarković: U Banja Luku ne idemo sa bijelom zastavom

U trećem prvenstvenom kolu Premijer lige BiH u rukometu rukometaši Čelika gostuju u Banja Luci kod Borca.

"Borac je svakako tim za respekt i poštovanje, sa najviše titula i medjunarodnih trofeja  u 

BiH rukometu, ali mi u  Banja Luku ne idemo sa bijelom zastvom", rekao je Bojan Crnomarković, šef stručnog štaba RK Čelik, koji je deset godina branio boje i bio kapiten tima iz Banja Luke. 

"Radili smo ove sedmice ozbiljno i žestoko i pripremali se za Borac. Borićemo se do maksimuma za što povoljniji rezutat", dodaje on.

I pored toga što su neke igrače RK Čelik ove sedmice mučile stomačne viroze (Enes Sirčo, Ajdin Tukečić, Amar Ćerim), do subote će biti svi spremno za banjalučki nastup tako da u Banja Luku ekipa putuje kompletna: golmani su Enes Sirčo, Ajdin Tufekčić i Semir Lilić, bekovi – Marko Pandžić, Ranko Božić, Hamza Hadžić, Amar Kobilica, Adnan Begagić  i Nikola Grahovac, krila – Edvin Begović, Enes Skopljak, Milan Duvnjak, Jasmin Omerović i Mustafa Babić i pivotmeni – Adin Begagić i Almir Balaš. 

"Borac je izuzetna ekipa, ali istovremeno  i inspiracija za našu dobru igru. Ostavićemo srce 

na terenu, a red je da i mi golmani u Banja Luci ''proradimo''. U Banja Luku, kolijevku rukometa idemo da se nadigravamo", kaže Enes Sirčo, prvi golman ekipe RK Čelika. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Utakmica u Banja Luci igra se u subotu 24. septembra. Sudije su Begić i Knezović iz Mosta-ra, a delegat utakmice je Arijana Vojić iz Bihaća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi