Čudan meč i remi u Barceloni, Montpellier siguran
Foto: EPA

Liga prvaka, 7. kolo

Čudan meč i remi u Barceloni, Montpellier siguran

M. Šljivak

Barcelona je u 7. kolu grupe A Lige prvaka ugostila Rhein-Neckar, a na kraju je ovaj duel završen bez pobjednika 26:26.

Čudnu utakmicu odigrala su ova dva tima. Barca je vodila tokom kompletnog prvog poluvremena, njemački tim tokom drugog, ali na kraju pobjednika nije bilo.

Barca je dobro ušla u meč. Poveli su sa 5:1, vodili su konstantno u prvih 30 minuta, ali se na poluvrijeme otišlo neriješenim rezultatom, 13:13.

Nastavak donosi bolju igru Rhein-Neckara. Oni su uspjeli ovog puta da stvore plus četiri u nekoliko navrata, imali su odličnu šansu da dođu do pobjede i na devet minuta do kraja su vodili 24:26.

Međutim, Barca dolazi do izjednačenja u 54. minuti na 26:26, a do kraja smo vidjeli nekoliko promašaja sa obje strane i susret je završen neriješenim rezultatom.

Dika Mem kod Barce i Momir Rnić kod Rhein-Neckara su bili najefikasniji pojedinci susreta sa po osam golova.

Francuski Montpellier je u grupi D stigao do sedme pobjede, a lagano su savladali Metalurg u Skoplju rezultatom 21:27.

Porte i Causse su goste vodili do trijumfa sa po šest golova, dok su na drugoj strani Jaganjac, Anđelić i Peshevski postigli po pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti