Čudo od djevojčice: Jovana Ilić bolje da se bavi heklanjem

Nevjerovatna rukometašica iz Kozarske Dubice

Čudo od djevojčice: Jovana Ilić bolje da se bavi heklanjem

Sanjinu Pehlivanoviću juniorskom prvaku svijeta u bilijaru, da nema menadžera koji nema gdje ga nema, obija vrata, traži sponzore i ubjeđuje ministre u Sanjinov talenat...bilo bi bolje da se bavi skupljanjem gvožđa. Ako ne bolje, onda barem isplativije.

U atletici prije nekoliko godina imali smo čudo od djeteta, Nedim Čović obarao je državne rekorde, ali avaj...kakva atletika, kakvi bakrači. Kraljica sportova? Ma hajte molim vas, od toga hajra ni koristi ne može imati niko do sam Nedim, pa zašto bi onda se neko bavio i podržavao ovoga momka.

Nemamo reprezentaciju

Ovi bacači kugle, Hamza Alić, Mesud Pezer i ini, njima ko je savjetovao da bacaju kuglu, jednako je lud kao što su i oni sami. I dobro oni, možda mogu otići na Olimpijske igre, u život obezbijediti neku crkavicu.

Ali šta će u životu obezbijediti Jovana Ilić, supertalentovana 16-godišnja rukometašica iz Kozarske Dubice, kakve nije bilo godinama unazad. Baš kao što godinama unazad nemamo žensku rukometnu reprezentaciju. 

Možda se kod nas vode parolom, kad već u susjedstvu imamo superjaku rukometnu reprezentaciju Crne Gore, šta će nama. 

Karikiramo, ne vode se kod nas ničim, da se vode napravili bi za 20 godina plan snadbijevanja vodom. Sanacioni, bilo kakav, ne bi se brukali ni na tom polju kao na sportskom i raznim drugim.

"Mi nismo u stanju zbog blokiranog računa organizirati utakmicu reprezentacije, kamoli isplatiti dugovanja dobavljačima, Poreskoj upravi i selektoru Markoviću", izjavio je predsjednik RSBiH Amir Zahirović komentirajući tužbu bivšeg selektora Dragana Marković kojem nisu isplaćene 24 plaće.

Prosjek od 12 golova

Pretjerano bi Zahirovića koji je tek sad upao u kal i glib kriminalnog poslovanja i javašluka, optuživati što nema ženske rukometne reprezentacije, ali nemojmo biti razočarani kada Ilić bude igrala za bilo koju drugu reprezentaciju.

Ova djevojčica dosad je u devet odigranih kola Premijer lige za rukometašice zabila 109 golova. U posljednjem meču protiv Hadžića s deset pogodaka vodila je svoj tim do pobjede 29:28.

Učinkom od preko 12 golova po utakmici ne mogu se pohvaliti ne samo njene kolegice iz lige, nego ni seniorske rukometašice u Evropi. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

A u kakvoj državi živimo i simulaciji zbilje, s obzirom da je tek drugi razred gimnazije, kada završi školu bolje joj je da se bavi heklanjem nego rukometom. Ako nije bolje, nije ni neisplativije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi