Čudo u Njemačkoj: Zagreb preko Loewena do četvrtfinala

Liga prvaka za rukometaše

Čudo u Njemačkoj: Zagreb preko Loewena do četvrtfinala

A. Beganović

Rukometaši hrvatskog prvaka, Zagreba, plasirali su u četvrtfinale Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti snage sa bogatim PSG-om.

U Njemačkoj se desilo čudo. Zagreb, koji je prvi usret osmine finala na svom terenu izgubio rezultatom 24:23 uspio je u revanšu savladati Rhein-Neckar Loewen rezultatom 31:29 što mu je bilo dovoljno za plasman među osam najboljih ekipa Starog kontinenta.

Prije početka revanša samo rijetki su očekivali prolaz Zagreba, a među njima je bio i trener hrvatske ekipe, Veselin Vujović, koji je, na kraju će se ispostaviti imao razloga za optimizam.

Nisu Zagrebaši najbolje otvorili susret, odnosno u prvom dijelu je Loewen konstantno bio u prednosti i na odmor se otišlo pri rezultatu 15:13 za domaće.

U drugom poluvremenu njemačka ekipa je imala prednost i od četiri gola, ali izabranici Veselina Vujovića nisu se predavali i na kraju su uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta.

Najefikasniji u redovima Zagreba bio je Šebetić sa pet, dok je Schmid sa sedam pogodaka bio najefikasniji kod Loewena.

Na kraju dodajmo da se u četvrtfinale plasirao i Flensburg koji je i u drugom susretu osmine finala bio bolji od Montpelliera (31:30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi