Čutura: Cilj Izviđača je dupla kruna

Mladi rukometaš najavljuje

Čutura: Cilj Izviđača je dupla kruna

Piše: M. Maksimović Powered by:
Iza rukometaša Izviđača je jesenji dio sezone u SEHA ligi koji rezultatski nije bio uspješan, ali u ovom klubu s obzirom na mladost i neiskustvo u timu ne vlada razočarenje. 

Mladi rukometaš Josip Čutura zadovoljan je i svojim, ali i igrama tima.

“Trijumf nad Tatranom za naš mladi tim predstavlja veliki uspjeh. Mogli smo imati i više bodova, pošto smo na nekoliko mečeva držali rezultatski priključak, posebice na domaćem terenu. Nedostajala je doza sreće i mirnoće u završnici, pogotovo protiv Zagreba i Celja”, rekao je Čutura.

Sa zanimanjem mladi rukometaš prati dešavanja u domaćem prvenstvu.

“Vogošća i Borac su najjači klubovi i gotovo sigurno učesnici play-offa. Velika borba se očekuje za treće mjesto između Zrinjskog, Dervente i Bosne. Zrinjski je igrao vrlo dobro, a vidim da je u klub došlo i nešto novca, te se rukomet vratio u Mostar. Bilo bi lijepo sresti se sa bivšim saigračima u završnici prvenstva", rekao je Čutura, pohvalivši trenera Zdenka Grbavca.

“Ove godine želimo podići ljestvicu i zanima nas samo dupla kruna, pošto smo već i u četvrtfinalu Kupa. Skupili smo dosta iskustva u SEHA ligi i mislim kako ćemo se lagano prošetati kroz domaća takmičenja”, dodao je.


SEHA liga