Danas i sutra u Ljubuškom završnica Kupa

Danas i sutra u Ljubuškom završnica Kupa

A. Beganović

Danas i sutra u "gradu rukometa", Ljubuškom, na rasporedu je finalni turnir Kupa Bosne i Hercegovine za muškarce. U prvom polufinalnom meču sastaju se aktuelni šampion naše države i osvajač Kupa, Bosna SO, i banjalučki Borac, dok u drugom polufinalu igraju Izviđač i Sloga iz Doboja. 

Utakmica između Bosna SO i Borca iz Banja Luke sigurno će biti finale prije finala. "Studenti" su tri kola prije kraja prvenstva već obranili titulu šampiona naše države i za uspješnu sezonu nedostaje im još trofej u Kupu. Rukometaši našeg prvaka već jučer su otputovali u Ljubuški, a sinoć su odradili trening u susjednom Međugorju. U taboru "studenata" vlada veliki optimizam i svi su uvjereni u odbranu titule iz prošle sezone.

No, rukometaši Borca sigurno ne misle tako i sasvim je izvjesno da i Banjolučani u Ljubuški idu po titulu. Borac ovu sezonu igra sjajno, a o tome svjedoči i podatak da su u svih osam susreta proljetnog dijela prvenstva upisali pobjede. Najveće uzdanice trenera Borca, Draška Budiše, u polufinalnom meču mogli bi biti nekadašnji stanovnici Ljubuškog, Ivan Karačić i Darko Ilić, koji su do početka ove sezone sa dosta uspjeha branili boje domaćina završnog turnira, Izviđača.

U drugom polufinalnom susretu snage će odmjeriti domaći Izviđač i Sloga iz Doboja. "Skauti" su podmladili, te su njihove igre kroz čitavu sezonu bile "toplo – hladno". Sve do 19. kola Premijer lige i pobjede u Kotor Varoši, Izviđač je bio pod pritiskom rezultata i borbe za ostanak u društvu najboljih. Međutim, pobjeda u Kotor Varoši i praktički osiguran ostanak u eliti, mladim rukometašima iz Ljubuškog sigurno je skinula jedan teret sa leđa, pa sada opušteno i bez imperativa ulaze u polufinalni susret. U taboru "skauta" su veliki optimisti, te uz gromoglasnu podršku navijača očekuju pobjedu i prolaz u finale.

Sloga iz Doboja, klub bogate tradicije, ovu sezonu započeo je loše, nalaze se u donjem dijelu tabele, te Kup vide kao šansu za iskupljenje. Duel sa Izviđačem u polufinalu Kupa je možda i ključna utakmica sezone za momčad iz Doboja jer pobjednik ovog duela, s obzirom na stanje na tabeli, obezbjediće učešće na evropskoj sceni.

Polufinale:
Borac – Bosna SO (17:00)
Izviđač – Sloga (19:00)

Finalni susret na rasporedu je u subotu sa početkom u 20 sati.


 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.