Danas ponovo utakmica RK Čelik - HK Priština

Čelendžer kup

Danas ponovo utakmica RK Čelik - HK Priština

M. Skaka

U sinoć odigranoj prvoj utakmici 3. kola Čelendžer kupa u Gradskoj areni Zenica između domaćeg Čelika i HK Prištine (Kosovo), Priština je slavila minimalnim rezultatom 29:28 (13:17). 

Pobjedu je odlična i borbena i izuzetno požrtvovana ekipa Prištine izvojevala tek u posljednjim sekundama utakmice, iako je Čelik vodio svih 60 minuta, u  nekim trenutcima i sa šest golova prednosti.

Imajući u vidu da su se dva kluba dogovorila da se, zbog smanjenja troškova, obje utakmice odigraju u Zenici, sinoć je HK Priština u Gradskoj areni Zenica bila domaćim Čeliku, a večeras je RK Čelik domaćin Prištini. I ovu utkamicu će suditi sudijski par iz Rige (Latvia) Ivars Cernavskis i Edmunds Bogdanovs, a EHF delegat je Kenan Gokmen iz Ankare (Turska).

Iako je početak jučerašnje utakmice prolongiran sa 17 da 19 sati zbog kašenja ekipe iz Prištine, o čemu su gledaoci obavješteni tek sat vremena pred početak utakmice, sinoćnju utakmicu pratilo je oko 1.000 domaćih navijača.

“Naše navijače i ljubitelje dobrog rukometa pozivamo da i danas u još većem broju dođu i bodre domaći tim!”, saopšteno je iz Rukometnog kluba Čelik.

Današnja revanš utakmica počinje u 15.00 sati.

Najbolji igrač Čelika i kapiten u sinoć odigranoj utakmici kaže:

“Nismo ništa znali o igračima i igri HK Prištine. Sad znamo! Znamo da se radi o snažnoj, iskusnoj i odličnoj ekipi, u kojoj igra čak 7 reprezentativaca Kosova, a i trener Taib Kabashi je selektor ekipe Kosova. Ipak pozivamo sve Zeničane i ljubitelje  rukometa uopšte, dođite danas u 15 sati na utakmicu u Gradskoj areni  i uživajte u dobrom rukometu! Mi idemo na pobjedu sa najmanje dva gola razlike, što nam obezbjedjuje plasman u sljedeće kolo Čelendžer kupa!”

Kapiten Čelika, Davor Kadić zbog operacije krajnika propustiće i ovaj susret što će biti veliki hendikep za domaći tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.