Danci ostavili Litvu na -10

Očekivan početak Danske

Danci ostavili Litvu na -10

Prema očekivanju, Danska je ostvarila pobjedu u prvom nastupu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.Na domaćem terenu Danci su ostavili Litvu na -10, 31:21.

Litvanci držali priključak do polovine prvog dijela, nakon čega Danci polako stvaraju prednost. U četiri minute uspjeli su sa 8:5, doći na 11:5 i tu realno kraj polako počeo nazirati. Do poluvremena su Litvanci postigli samo dva gola, Danci su vodili 16:8. U drugom poluvremenu su samo odrađivali posao.

Prvo ime kod Danske bio je Mikkel Hansen sa sedam golova uz svega jedan promašaj. Po četiri gola su postigli Eggert i Lindberg. Litvanci su imali Drabavicius sa pet golova, tri su dodali Malasinskas i Stankevicius. Danci su promašili svega 11 lopti u cijeloj utakmici.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.