Danci poručuju: Nismo bili na pravom nivou

Danska ipak pobijedila

Danci poručuju: Nismo bili na pravom nivou

E. Škorić

Danska je u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo porazila bh. selekciju sa 26:25.

Bod bi izabranike Dragana Markovića odveo na EP, no na kraju nije bilo sreće i nemotivisane Dance nismo uspjeli da iznenadimo.

“Bilo je teško. Nismo bili na nivou tokom večerašnje utakmice. No, Bosna je imala više toga za dobiti, više im je bilo stalo do utakmice. Ipak, mislim da smo uspjeli da kontrolišemo stvari. Imamo svijetlu budućnost, idemo naprijed”, kazao je Henrik Toft Hansen za TV2 nakon utakmice.

“Pokazali smo se dobro u utakmici koja nam ništa nije značila. Loše smo počeli, ali to tako i biva u utakmicama koje vam nisu previše bitne. Nismo igrali sa 100 posto snage. Nekako smo djelovali neuredno na parketu”, kazao je Rasmus Lauge, rukometaš Danske.

Henrik Molgaard priznaje da su igrači mislima već bili na odmoru.

“Nismo se imali za šta boriti, a i slijede odmori. Dakle, nismo imali previše motiva. Dosta smo večeras griješili, zato se i BiH dobro nosila s nama”, kazao je Molgaard.

Uz Dansku iz naše grupe na EP u Poljsku ide i Bjelorusija, dok će kao trećeplasirana najbolja selekcija kvalifikacija ići Crna Gora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.