Danci respektuju Zmajeve i pozivaju na oprez

U nedjelju spektakl u Mejdanu

Danci respektuju Zmajeve i pozivaju na oprez

A. Beganović

U okviru 2. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u nedjelju u Tuzli snage odmjeriti s Danskom.

Dvostruki evropski prvaci i višestruki osvajači medalja sa velikih takmičenja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su otvorili ubjedljivom pobjedom nad Litvanijom (31:21).

U Bosnu i Hercegovinu reprezentacija Danske stiže kao apsolutni favorit, no danski selektor Gudmundur Gudmundsson, ipak, poziva na oprez, odnosno u izjavama za tamošnje medije s mnogo respekta govori o Zmajevima.

"Bosanci i Hercegovci imaju odbranu i napoad prve klase, kvalitetno su pokriveni na svim mjestima. I na kraju nema sumnje da ćemo igrati protiv odličnog protivnika, koji će imati fantastičnu podršku s tribina", izjavio je Gudmundsson.

Na kraju treba dodati da će Danci u Tuzlu stići sutra, te da će na spisku za susret biti istih 16 rukometaša, koji su igrali u susretu sa Litvanijom, odnosno da će kući ostati Kasper Nielsen, Ulrich Mortensen i Nikolaj Markussen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.