Daniel Riđić novi trener Bosne

Poznat Bašićev nasljednik

Daniel Riđić novi trener Bosne

Nakon sporazumnog raskida saradnje sa Ademom Bašićem, za novog šefa stručnog štaba Rukometnog kluba Bosna imenovan je Daniel Riđić.

Riđiću će ovo biti drugi mandat na klupi sarajevskih Studenata, nakon što je u periodu od 2009. do 2011. godine bio pomoćnik Irfanu Smajlagiću. Bosna je u tom periodu ostvarila jedan od najvećih uspjeha bh. klupskog sporta, kada je igrala osminu finala Lige prvaka, a Riđić se tada okitio i sa dvije titule prvaka BiH te titulom osvajača Kupa. Potom je samostalno vodio Konjuh sa kojim je bio viceprvak BiH, što je ponovio i sa Vogošćom, sa kojom je također osvojio Kup naše zemlje u prošloj sezoni.

Novom treneru Bosne će asistirati bivši reprezentativac naše zemlje, Nermin Bašić.

Riđić je istakao zadovoljstvo povratkom u klub u kojem je počeo svoju trenersku karijeru:

"Povratak na klupu našeg najvećeg kluba je za mene veliki izazov i predstavlja mi zadovoljstvo. Moja vizija se poklapa sa vizijom uprave i vjerujem da možemo napraviti velike stvari u nadolazećem periodu. Do kraja prvog dijela sezone su ostale samo tri utakmice u kojima ćemo nastojati osvojiti što više bodova, kako bi se potom adekvatno pripremili za drugu polusezonu i pokušali ostvariti zacrtano."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Upravni odbor RK Bosna je novom stručnom štabu ukazao potpuno povjerenje, što je potvrdio predsjednik sarajevskog kluba Mirza Alispahić:

"Uzevši u obzir naše trenutne ciljeve, ali i samo ime RK Bosna, odlučili smo angažovati provjerenog trenera. Upravni odbor je u potpunosti podržao predočene ambicije te je Riđiću i Bašiću ukazano maksimalno povjerenje, u nastojanju da zajednički ostvarimo klupske ciljeve."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi