Danska lagano savladala Argentinu

Dobar početak prvenstva

Danska lagano savladala Argentinu

Reprezentacija Danske je večeras pobjedom nad Argentinom (32:22) otvorila svoj nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Danci su pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu nakon kojeg su vodili sa 17:11, da bi u nastavku uspjeli dodatno povećati svoje vodstvo i na kraju slaviti s dvocifrenom razlikom.

Mikkel Hansen je predvodio Dansku sa šest pogodaka, a Lasse Svan je dodao jedan gol manje. U Argentini je najefikasniji bio Federico Fernandez sa šest pogodaka, a Juan Pablo Fernandez je postigao pet.

Svjetsko prvenstvo, grupa D:
Danska - Argentina 33:22 (17:11)

Danska: Landin, Green, Landin M. 4, Mensah 3, Mortensen 2, Noddesbo 2, Svan 5, Lindberg 4, Mollgaard 1, Sondergaard, Toft 2, Hansen 6, Olsen 2, Damgaard, Andersson 2.

Argentina: Schulz, Garcia, Fernandez F. 6, Pizarro 1, Simonet S. 2, Portela, Simonet D. 2, Simonet P. 2, Querin, Vieyra 1, Moscariello 2, Fernandez J. 5, Carou, Portela A, Souto Cueto 1, Vainstein.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi