Danska nije dozvolila još jedno iznenađenje

Rusi i dalje iza Argentine

Danska nije dozvolila još jedno iznenađenje

Danska je u derbi susretu grupe D nadigrala Rusiju 31:28, ali još uvijek ima bod manje od Njemačke i po svemu sudeći će završiti na drugom mjestu. Rusi ostaju na dva boda i trenutačno su peti.

Glavna uzdanica Rusa, Igropulo je limitiran tek na jedan gol, dok je Zhitnikov za nijansu bio bolji. Uspio je postići tri. Do dvadesete minute utakmica je bila u egalu, a onda je  do kraja poluvremena Rusija ostala bez gola. Na drugoj strani Danci su postigli osam golova za velikih 16:8. Uspjeli su doći Rusi na -4 u drugom dijelu, ali su Noddesbo i Lindberg sve vratili u normalu.

Najbolji Rus bio je Shishkarev sa osam golova (bez promašaja), Dibirov je dodao pet, također bez promašaja. Rasmus Launge Scmidt je bio nerješiva enigma za odbranu Rusije, devet golova je zabio.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti