Danska savladala Češku Republiku u prvom susretu dana

Danska do pobjede u drugih 30 minuta

Danska savladala Češku Republiku u prvom susretu dana

Danas su na Evropskom rukometnom prvenstvu za žene na rasporedu utakmice u grupi 1, a prvi susret odigrale su reprezentacije Češke Republike i Danske. 

Susret su bolje otvorile Dankinje i nakon šest minuta igre vodile, 4:2. Imala je Danska u jednom trenutku i tri gola prednosti, ali je na odmor otišla sa vodstvom, 13:12. 

 

U prvih desetak minuta nastavka igralo se gol, za gol, a Čehinje su u jednom trenutku imale i vodstvo. Potom su Dankinje ubacile u brzinu više, došle do osjetnije prednosti, koju su bez problema sačuvale do samog kraja susreta. Danska je slavila rezultatom, 33:30.

 

Najefikasnija u redovima pobjednika bila je Norgaard sa 10 golova, dok je Jorgensen dodala sedam. Kod Češke Republike, šest golova postigla je Knedlikova, dok je Kutlvasrova dodala pet. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.