Pivot RK Igman Ilidža

Dedajić: Želimo postati stabilan premijerligaš

Rukometni klub Igman s Ilidže novi je član Premijer lige Bosne i Hercegovine. Izabranici Adema Bašića u jako konkurenciji izborili su plasman u rukometnu elitu naše domovine, iako su u sezonu ušli kao autsajder.PRIPREMA

Na jednom od treninga ilidžanskih rukometaša razgovarali smo s Tarikom Dedajićem, kružnim napadačem Igmana.

"Plasman u Premijer ligu je historijski uspjeh za Igman. U Bosni se desila teška financijska situacija, pa je dosta igrača otišlo. I ja sam otišao iz Bosne, vratio sam se u Igman. Nisam ni znao da Igman ima premijerligaške ambicije. Svidio mi se kasnije projekat kluba", kazao je Dedajić na početku razgovora za SportSport.ba.

"Nakon ostvarenih dobrih rezultata u prvoj polusezoni shvatili smo da imamo sasvim realne šanse da izborimo plasman u Premijer ligu BiH, da bi se mojim dolaskom te ambicije još više učvrstile", dodao je Dedajić.

Činjenica da od početka Ilidžanci nisu bili u krugu favorita stvorila je određenu prednost u odnosu na rivale koji ih nisu shvatali ozbiljno.

"Sigurno da je to bila jedna olakšavajuća situacija jer nismo imali nikakvog pritiska. Igrali smo potpuno rasterećeno pa ukoliko izborimo plasman, dobro je, ukoliko ne, onda ništa ne gubimo", objasnio je pivot Igmana koji iza sebe ima poprilično premijerligaško iskustvo.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

O ambicija sastava, kojeg uglavnom čine lokalni, momci za narednu sezonu Dedajića kaže:

"Istina je da je velika većina momaka koji trenutno nastupaju za Igman s područja Općine Ilidže, ako ne s Ilidže onda sigurno s teritorije grada Sarajeva. Kako sam shvatio i kako su mi prezentirali mi ne bi trebali stati i zadovoljiti se samim plasmanom u Premijer ligu. Mi imamo ambicije da postanemo jedan stabilan premijerligaš, a možda čak i nešto bivše u skorijoj budućnosti, naravno ukoliko nam se ukaže prilika".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.