Delić: Trofej je rezultat predanog rada tokom cijele godine

Član HMRK Zrinjski za SportSport.ba

Delić: Trofej je rezultat predanog rada tokom cijele godine

S. Mlaćo

U momentima kada se lomila finalna utakmica Kupa BiH između  Zrinjskog i Izviđača igrana sinoć u dvorani Bijeli brijeg u Mostaru, odgovornost je preuzimao, pogađao i Mostarce vodio do trona razigrani Vedran Delić.

 Rukometaši Zrinjskog u finalu je postigao 14, a u polufinalu devet pogodaka, pa se s pravom može reći da je najzaslužniji za veliki uspjeh Zrinjskog.

“Prezadovoljan sam jer smo nakon 25 godina postojanja Zrinjskom donijeli prvi trofej. To je rezultat predanog rada tokom cijele godine. Bila je dobra utakmica, prava muška, pa je publika mogla uživati”, kaže Delić za SportSport.ba.

Po prvi put će Zrinjski našu zemlju predstaviti u Evropi i zaigrati u Challenge kupu…

“Šta god da uradimo bit će uspjeh, s obzirom da smo debitanti u ovom takmičenju. Nismo opterćeni, idemo igrati, pa šta bude.”

Prvenstvo je za razliku od Kupa bilo turbulentno za Zrinjski.

“Mlada smo ekipa koja može praviti i pozitivne, ali nažalost i negativne serije. Kada bismo dobro krenuli, došao bi pad što je u konačnici značilo igranje u Ligi za opstanak. Ipak, nismo nezadovoljni jer je pred početak sezone cilj bio biti bolji nego sezonu ranije. Ovaj uspjeh u Kupu je vrijedniji kad se u obzir uzme mladost igrača i činjenica da

je riječ o domaćim igračima.”

Dobre igre u dresu Zrinjskog mogle bi lako Delića vratiti u reprezentaciju.

“Ponovo je aktualna ta priča, ali ja nisam opterećen. Ako trebam selektoru drage volje sam tu. Drago mi je što je i selektor sinoć gledao meč protiv Izviđača.”

Reprezentacija do kraja kvalifikacija ponovo može izboriti veliko takmičenje…

“Sigurno možemo jer imamo kvalitetnu selekciju. Nedostajalo je dosad malo staloženosti kad je potrebno, a ponekad i doza sreće. Sitni detalji odlučuju te velike utakmice. Vidjeli ste kako je bilo Vardaru, ali da se sve od sebe mora dati – naravno da mora.”

Hoće li Vedran Delić i naredne sezone nositi dres Zrinjskog?

“Hoću, imam ugovor, ali i neke dogovore s ljudima iz kluba i sve teče prema planu. Trenutno sam tu, uskoro se ženim i jedno vrijeme sigurno ostajem vezan za Mostar.” 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi