Delić: Želimo trofej za 25 godina Zrinjskog
Foto: EPA

Vedran Delić zadovoljan prikazanim

Delić: Želimo trofej za 25 godina Zrinjskog

M. Šljivak

Zrinjski je iskoristio prednost domaćeg terena i posve zasluženo u polufinalu Kupa BiH danas u Mostaru porazio Borac. Najefikasniji i najbolji igrač utakmice bio je Vedran Delić.

“Svako je vidio da je bila teška utakmica za nas. Nije Borac tek tako prvak Bosne i Hercegovine, dok smo i mi potvrdili kvalitet, pokazali da znamo igrati i zasluženo pobijedili. Borac je bio oslabljen, ali to ne umanjuje naš trijumf. Pripreme koje su trajale mjesec ipo su bile pun pogodak. Borcu čestitke na tituli”, rekao je po okončanju utakmice Delić.

Sutra slijedi veliko finale pred punom dvoranom.

“U finalu želimo osvojiti prvu titulu za Zrinjski nakon 25 godina postojanja”, kazao je.

Čelić: Zadovoljni odlazimo na odmor

Kapiten Borca Đorđe Čelić nije bio nezadovoljan izdanjem rukometaša Borca u polufinalu Kupa, iako je novi prvak položio oružje i na kraju Zrinjskom morao čestitati plasman u finale.

“Bilo je teško, dugo se igralo gol za gol, da bi se Zrinjski na kraju prvog poluvremena odlijepio na plus tri i to do kraja sačuvao. Pohvale domaćinu na organizaciji završnice, mnogo sreće Zrinjskom u finalu, dok mi proslavljamo titulu prvaka i sretni odlazimo na odmor”, rekao je Čelić.

Borac je prije početka večerašnje utakmice primio veliki pehar namijenjen šampionu Bosne i Hercegovine, što je publika u Mostaru nagradila aplauzom. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi