Denis Serdarević bilježi deset odbrana po meču

Golman francuskog Caena

Denis Serdarević bilježi deset odbrana po meču

Francuski rukometni drugoligaš Caen u kojem brani naš golman Denis Serdarević trenutno se nalazi na trećem mjestu ligaške tabele, a u pokušaju da se domogle elitnog razreda, mnogo mu pomaže upravo Serdarević.

U dosadašnjem dijelu sezone naš čuvar mreže, koji je bio na širem popisu selektora Šumana, ima prosjek od deset odbrana po utakmici. Odigrano je dosad šest kola, Caen je ubilježio četiri pobjede.

"I sami smo iznenađeni početkom sezone. Nismo očekivali da imamo puno tečnosti u igri. U obrani uvijek postoji prostor da se bude bolji, još uvijek se prilagođavamo, ali mislim da je to normalno. Odbrana ne zavisi od pojedinačnog angažmana, već od podrške svih."

Serdarević je na golu partner s Lukom Arsenićem.

"Odlično se nadopunjavamo. Obojica nosimo isti dres i uvijek zajedno raspravljamo o našim greškama i dobrim stvarima. Važno je imati zdravo rivalstvo, kad ga vidim kako dobro branim, poželim i sam takoda branim. To je jako dobro za tim."

Može li Caen iz predvorja elitnog takmičenja dogodine dospjeti među elitu?

"Na kraju prošle sezone ekipu je napustilo dvije trećine igrača, bili smo pomalo uplašeni, ali na kraju, svi igrači su idu smjerom da unaprijede kolektiv. Svi dajemo najbolje od sebe. Teško će biti izboriti plasman u društvo najboljih jer je puno timova koji igraju dobro, konstantne su promjene na tabeli. Bit će teško, ali imamo svoje šanse.", kazao je mladić koji je oduševio 2013. na Svjetskom prvenstvu za juniore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi