Derbi u Derventi, Studenti dočekuju Gračanicu

Derbi u Derventi, Studenti dočekuju Gračanicu

A. Beganović

Danas su na rasporedu utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a derbi će u Derventi odigrati istoimena domaća ekipa i Konjuh.

Rukometaši Konjuha u Derventu stižu na krilima velike pobjede nad Bosnom i sigurno će svoj niz nepobjedivosti u proljetnom dijelu sezone pokušati nastaviti. No, i Derventa sa iskusnim Zoranom Dokićem na klupi, želi igrati u Ligi četiri, pa nas po svemu sudeći očekuje neizvjestan i kvalitetan duel.

Bosna je u prošlom kolu u Živinicama pretrpjela prvi poraz u proljetnom dijelu sezone, a danas će na domaćem parketu Studenti snage odmjeriti sa Gračanicom. Izabranici Zuhdije Korkarića spremni su za ovaj meč i najavljuju pobjedu, no sigurno je da i Gračanica u Sarajevo ne dolazi s bijelom zastavom.

Vodeći Čelik će u Zenici dočekati Krivaju i svaki rezultat osim pobjede Zeničana bio bi ravan čudu. Četvrtoplasirani Izviđač, koji također želi u Ligu četiri, dočekuje Prijedor, dok će Goraždani bodove spasa potražiti u Čapljini.

Rukometaši Maglaja na domaćem terenu igraju protiv solidne Vogošće, dok Gradačac bodove s kojima bi uplovio u mirniju luku traži u duelu sa Zrinjskim. U Doboju će Sloga odmjeriti snage sa Kozarom, koja polako može početi pakirati kofere za niži ranh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.