Derbi u Kaknju

Prva rukometna liga FBiH

Derbi u Kaknju

Ovog vikenda na programu su utakmice 24.kola Prve rukometne lige Federacije BiH-Sjever u kojem najveću pažnju izaziva susret između Kaknja i Banovića.

Ovo je, nema dvojbe, pravi derbi u kojem će pasti odluka ko će od ova dva rudarska tima na kraju sezone biti uz vodeći dvojac Gračanica Indek i Maglaj Simer, koji su već osigurali prve dvije pozicije.

Rukometaši Banovića imaju bod prednosti i rukometaši Kaknja imaju imperativ pobjede jer im osigurava treću poziciju i najbolji plasman od reaktiviranja kluba.

"Jesenas smo u Banovićima poraženi (29:24) i moji igrači imaju velik motiv i želju da se revanširaju jer su pored poraza dobili i batine. Siguran sam da ćemo učiniti sve da trijumfujemo jer ova utakmica ima jednu posebnu dimenziju a to je prestiž. Mislim da imamo bolju i spremniju ekipu i ako ponovimo igru kao protiv vodeće Gračanice, uspjeh neće izostati.", riječi su trenera rukometaša Kaknja Almira Amitovića.

Sa dosta optimizma nedjeljni derbi očekuju i glavne poluge Kaknja golman Husein Ramić i golgeter Nedžad Zaimović,koji najavljuju dobru igru i još jednu pobjedu.

Poslije jednomjesečne pauze zbog ozljede prepona, ekipi se priključio i iskusni pivot Namik Semića, čiji je povratak došao u pravi čas i trener Amitović može računati na sve igrače izuzev golmana Senada Šljive koji je protiv Radnika zadobio ozljedu skočnog zgloba i alternacija iskusnom Huseinu Ramiću bit će  Adnan Fejzović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.