Derventa bolja od Sloge, Izviđač slavio u Prijedoru

Gradačac nadigrao Igman

Derventa bolja od Sloge, Izviđač slavio u Prijedoru

A. Beganović

Kompletirano je 14. kolo Premijer lige za rukometaše, a u jednom od derbija Derventa je na svom terenu nadigrala Slogu iz Doboja (30:26).

Bosna iz Visokog je takođe na domaćem terenu bila bolja od Zrinjskog (31:25), dok je domaći trijumf ostvario i Gradačac koji je bio bolji od Igmana (30:26).

Gradačac su do pobjede vodili Milan Mirković sa devet, te Danijel Božić sa šest postignutig golova, dok su kod Igmana najefikasniji bili Amer Denjo sa osam, te Faris Čorbo sa pet golova.

U Gračanici je istoimena domaća ekipa nadigrača Čelik (33:26). Već nakon prvih 30 minuta pitanje pobjednika je odlučeno (16:9), a u drugom dijelu gosti iz Zenice niti jednom nisu ozbiljnije zaprijetili domaćim rukometašima.

Hamidović sa 14, te Osmanhodžić i Sumbić sa po pet golova su bili najefikasniji kod pobjedničke ekipe, dok su Buljugija sa sedam, te Begagić i Kadić sa po šest golova bili najefikasniji kod Čelika.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vodeći Izviđač gostovao je u Prijedoru i upisao je novu pobjedu. Ove sezone sjajni izabranici Zdenka Grbavca rezultatom 31:27 su savladali domaći Prijedor. Šarac sa sedam, te Hrstić sa šest golova su bili najefikasniji kod Skauta iz Ljubuškog, dok su Kaurin sa osam, te Savić i Daničić sa po šest pogodaka bili najefikasniji kod Prijedora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.