Derventa pala na prvom ispitu

Poraženi od Škofja Loke

Derventa pala na prvom ispitu

D. Vejo

Rukometaši Dervente poraženi su u prvoj kontrolnoj utakmici od ekipe Škofja Loka rezultatom 30:23 (15:11).

Izabranici Zorana Dokića dobro su parirali slovenačkoj ekipi u prvom poluvremenu. Nakon prvih 30 odigranih minuta rezultat je glasio 15:11 u korist ekipe Škofja.

U nastavku, gosti su pokazali više spretnosti i htjenja te na kraju zasluženo slavili.

Dokić je priliku pružio svim igračima, a u sastavu Dervenćana našlo se i novo ime Nikola Marković (25) koji je prije nekoliko dana pojačao redove premijerligaša na pozicji pivota, nakon odlaska Danijela Mijatovića.

Crnograc je do sada nastupao u Mađarskoj, a u Derventi se trenutno nalazi na probi.

Do kraja priprema, rukometaši Dervente odigrat će još tri kontrolna meča. Dva puta će snage odmjeriti sa ekipom Gračanice, dok u srijedu putuju u Đakovo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi