Derventa pobijedila u Doboju na otvaranju Premijer lige BiH

Počela Premijer liga za rukometaše

Derventa pobijedila u Doboju na otvaranju Premijer lige BiH

U prvoj utakmici prvoig kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, rukometaši Dervente pobijedili su u Doboju domaću Slogu sa 30:28. 

Iako su domaći rukometaši igrali znatno bolje u prvom poluvremenu te su na odmor otišli sa prednošću od četiri gola (17:13), ipak u nastavku meča nisu izdržali. Derventa je u drugom poluvremenu ubacila u brzinu više te su uspjeli da preokrenu rezultat i dođu do bodova.

Ostali susreti prvog kola igraju se u subotu. U subotu (10. septembra) igraju: Prijedor – Bosna (S) (19 sati), Konjuh – Goražde (19), Hercegovina – Krivaja (18), Krajina – Čelik (19.30), Vogošća Poljine Hills – Zrinjski (19), Borac m:tel – Maglaj (18).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi