Derventa preko Slavije do trofeja Kupa RS

Dervenćani opravdali ulogu favorita

Derventa preko Slavije do trofeja Kupa RS

D. Vejo

Rukometaši Dervente osvojili su Kup Republike Srpske nakon što su večeras pred svojom publikom u finalu ovog takmičenja savladali ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva rezultatom 34:28 (20:13).

Premijerligaš je na ovom susretu opravdao ulogu favorita. Od prvog sudijskog zvižduka Dervenćani su krenuli po željeni trofej. Nakon 12 minuta igre, na samoforu je stajalo 9:6 u korist domaćeg sastava.

Do kraja prvih prvih pola sata, izabranici Zorana Dokića samo su povećavali prednost. Na odmor se odlazi pri rezultatu 20:13 u korist domaće ekipe.

Tim iz Istočnog Sarajeva nije se predavao. Poslije 15 minuta igre u nastavku, Slavija je kaskala svega četiri gola za Derventom. Ipak, veći kvalitet domaćina došao je do izražaja odmah nakon toga. Raspucali su se Ivanović i Milinković. Kasnije im se priključio i Zemunović pa tako domaćin ostvaruje pobjedu od 34:28 i dolazi do prvog trofeja u 2017. godini.

Najbolji igrač završnice Kupa RS bio je Slaven Šijaković, član RK Derventa, dok je titulu najboljeg strijelca ponio Boris Vuletić iz Slavije. Za najboljeg golmana izabran je Dragan Starčević koji nastupa za domaćina turnira.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi