Derventa savladala Goražde

Premijer liga BiH

Derventa savladala Goražde

D. Vejo

Rukometaši Dervente slavili su u okviru 10. kola Premijer lige BiH na svom terenu protiv ekipe Goražda rezultatom 30:26 (14:15).

Prvo poluvrijeme nije dobro počelo za domaći tim. Rukometaši Goražda bili su nešto precizniji u tvrdoj i pravoj muškoj igri, pa su tako nakon 20 minuta igre imali prednost od jednog gola koju su čuvali do kraja prvog poluvremena (14:15).

Drugo poluvrijeme donosi potpuno drugu sliku domaćina. Dervenćani prebacuju u veću brzinu. Sredinom druge dionice susreta, Derventa stiže prednost gostiju i pravi razliku od devet golova (28:19). Nakon toga, desio se pad u igri što su gosti iskoristili da se približe domaćinu i smanje zaostatak. Ipak, na kraju je domaćin slavio rezultatom 30:26.

Kod domaćeg tima, najefikasniji bio je Božić sa devet datih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi