Derventa sjajnim drugim poluvremenom savladala Bosnu

Poraz Sarajlija

Derventa sjajnim drugim poluvremenom savladala Bosnu

S. Mlaćo

U pretposljednjem kolu rukometne Premijer lige BiH Derventa je na Mojmilu savladala 29:26, te tako otpisala popularne Studente iz borbe za titulu prvaka.

Na početku smo vidjeli podjednak meč, a na prvu prednost domaći odlaze sredinom prvog poluvremena kada je bilo 8:6.

Ipak, domaći se vraćaju, te se na pauzu odlazi pri rezultatu 12:12.

Derventa bolje otvara drugo poluvrijeme, ali Studenti su se vraćali i publika je mogla vidjeti neizvjestan meč.

U 50. minuti bilo je 23:20 za Derventu, a minutu prije kraja gosti su imali vodstvo 28:25 i povratka za Bosnu više nije bilo. Završilo je 29:26.

U redovima Bosne istakli su se Memić i Alibegović sa po pet pogodaka, dok je Sidik Omerović upisao devet odbrana. Kod Dervente najefikasniji je bio Zekić sa osam pogodaka.

RK Bosna - RK Derventa 26: 29 (12:12)

RK Bosna: Memić 5, Halilković, Džubur, Omerović 3, Balta 1, Zahirović 1, Šarenac 2, Alibegović 5, Bračković 3, Tahirović, Osmanhodžić, Komnenović 3, Hušić, Travančić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Derventa: Ivanović 4, Starčević, Marković 4, Lukić, Božić 5, Škrga, Stanković 1, Zekić 8, Milinković, Zemunović 1, Pejić, Nožica, Dragičević, Lazić, Stojić, Šljaković 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi