Derventa u derbiju bolja od Bosne

Premijer liga za rukometaše

Derventa u derbiju bolja od Bosne

A. Beganović

U derbi susretu 23. kola Premijer lige za rukometaše Derventa je na domaćem terenu rezultatom 34:32 savladala Bosnu.

U dosta dobroj rukometnoj predstavi rukometaši Dervente su stigli do velika tri boda s kojima su ostali u igri za plasman u doigravanje za prvaka.

Tokom prvih 30 minuta vodila se izjednačena borba, a gosti iz Sarajeva su u jednom trenutku imali prednost od dva gola (10:8). No, domaći prave seriju 4:0, te preuzimaju vodstvo, koje do odmora nisu ispuštali iz svojih ruku.

U drugom dijelu su izabranici Zorana Dokića imali u dva navrata po pet golova viška, no u 58. minuti Studenti su izjednačili (31:31). Domaći se u finišu bolje snalaze i serijom od 3:1 stižu do velike pobjede.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Delić sa sedam, te Perić sa šest golova bili su najefikasniji kosd Bosne, dok su Davidović sa 10, te Marčeta sa osam pogodaka bili najefikasniji kod Dervente.

Premijer liga, 23. kolo:
Derventa - Bosna 34:32 (16:14)
DERVENTA: Vranješević, Marić 4, Ninković, Sibinčić 3, Živanić, Lukić, Škrga, Davidović 10, Mišanović, Bijelić, Pekić 2, Ristzić, Jokanović (15 odbrana), Marčeta 8, Stanković 7. Trener: Zoran Dokić.
BOSNA: Kondić (2 odbrane), Mehinagić, Memić 1, Delić 7, Dedović, 2, Halilković 1, Efendić (11 odbrana), Perić 6, Hrbat 5, Alilbegović, Vranac, Bračković, Zulfić 5, Građan 2, Dedajić 1, Bečić 2. Trener: Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti