Derventa u Zenici ubjedljiva protiv slabog Čelika

Rukometna Premijer liga, 19.kolo

Derventa u Zenici ubjedljiva protiv slabog Čelika

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred 100-tinjak gledalaca dočekali  trećeplasiranu ekipu Premijer lige, tim Dervente.

 Iako su Zeničani najavljivali da će učiniti sve da večeras pokušaju iznenaditi goste, to se nije desilo, a crno-crveni su večeras bili veoma indisponirani i loši u fazi odbrane. Derventa je na kraju lakše nego što se očekivalo slavila pobjedu rezultatom 27:44 (10:22).

Kakvo je stanje u i oko kluba, govori podatak da je najbolji igrač i strijelac ekipe Marko Pandžić, napustio Čelik ,a navodno je otišao u jedan klub iz Njemačke na probu. Gosti iz  Dervente kontrolisali su utakmicu od prve do zadnje minute pokazavši da se s razlogom trenutno nalaze u vrhu našeg rukometa.

Derventa je u prvom poluvremenu bila veoma raspoložena u napadu, a na golu su imali sjajnog Dragana Starčevića, inače nekadašnjeg golmana Čelika, koji je večeras odbranio skoro sve što je išlo prema njegovom golu. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom gostiju rezultatom 10:22, tako da je već nakon 30. minuta bilo jasno ko će večeras pobijediti.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, gosti su povećavali prednost, a onda su oba trenera 15-tak minuta prije kraja utakmice dali šansu igračima s klupe kako bi upisali minutažu. Na kraju je završeno 27:44 (10:22) za ekipu Dervente.

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bili su: Zekić je postigao devet, Zemunović šest, dok je golman Starčević imao 15 uspješnih odbrana. U redovima Čelika jedini raspoložen za igru večeras u veoma lošoj ekipi Čelika bio je Mahir Burić sa sedam golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Derventi je večerašnja pobjeda bila 12 u sezoni, dok je Čelik upisao i 13 poraz u sezoni, te će vjerovatno naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi