Derventa ubjedljiva, Konjuh bolji od Slobode

Derventa ubjedljiva, Konjuh bolji od Slobode

A. Beganović

U okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše Derventa je na domaćem terenu savladala Zrinjski (33:20).

Rukometaši Dervente su opravdali ulogu favorita, te su zasluženo stigli do ubjedljive pobjede. Već nakon prvog dijela izabranici Zorana Dokića su imali prednost od deset pogodaka (19:9), tako da su u drugom samo rutinski završili posao.

Najefikasniji kod Dervente su bili Pekić i Sibinčić sa po šest pogodaka, dok su Sarajlić sa šest, te Miličević sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Plemića.

Vogoća je pred domaćom publikom nadigrala Gračanicu (39:33), a ponovo je sjajnu partiju u dresu pobjedničke ekipe pružio Tarik Međić, koji je na svoj konto upisao 16 pogodaka. Kod Gračanice je najefikasniji bio Omerhodžić sa 13 postignutih pogodaka.

U kantonalnom derbiju Konjuh je u Živinicama savladao Slobodu (25:23).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.