Derventa ubjedljiva protiv Konjuha

Derventa ubjedljiva protiv Konjuha

O. Lekić

U derbiju 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Dervente su na domaćem terenu nadigrali Konjuh (34:21).

Izabranici Zorana Dokića pružili su sjajnu partiju i na kraju su zasluženo slavili ubjedljivu pobjedu.

U prvom dijelu su gosti koliko-toliko parirali razigranim domaćinima, koji su na odmor otišli sa viškom od četiri gola (16:12).

U drugom dijelu na terenu je postojala samo jedna ekipa i to ona domaća. Rukometaši Dervente su iz minuta u minut povećavali svoju prednost za konačnih 34:21.

Marčeta sa osam, te Sibinčić sa šest pogodaka predvodili su Derventu, dok su Begić sa osam, te Husić sa četiri pogotka bili najefikasniji kod Konjuha.

Premijer liga, 10. kolo

RK Derventa - RK Konjuh  (16:12)  34:21

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Derventa: Bojić, Živanić 3, Komnenović, Sibinčić 6, Lukić 1, Đurđević V. 3, Ćustić, Ninković, Mišanović, Zekić N., Škrga, Stanković 2, Marčeta 8, Starčević (10.odbrana), Pekić 6, Zekić V. 5. Trener;Dokić Zoran.

RK Konjuh Živinice; Bešić, Modrić, Husić 4, Pejkušić 2, Jaškić 4, Malčinović, Smajić, Omerović, Muhić 3, Begić 8, Alijagić, Suljanović, Hamzić. Trener:Hadžiavdić Emir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.