Derviš Birhadić novi igrač RK Bosna

Dolazi iz Čelika

Derviš Birhadić novi igrač RK Bosna

Rukometni klub Bosna danas je i zvanično pojačao svoje redove sa 21-godišnjim Dervišom Birdahićem. 

Birdahić, koji je rođen u Tomislavgradu, najbolje se snalazi na poziciji lijevog beka i u Bosnu dolazi iz Čelika, a vrijedi istaći da je dres sarajevske momčadi imao priliku nositi i u drugom dijelu prošle sezone. 

"Svakom igraču, kojem se pruži prilika da igra za sarajevskog rukometnog giganta, ukazana je velika čast i ja sam ponosan na činjenicu da ću opet igrati za Bosnu. Ono što mogu obećati, jeste da ču dati svoj maksimum u svakoj utakmici i da nijednoj ekipi koja dođe u Sarajevo neće biti lako, jer bodovi ostaju u glavnom gradu", izjavio je Birhadić. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Inače, Birhadić je tokom karijere imao priliku nastupati i za RK Delminium i katarski EL Jaisch SC. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi