Dječaci s Drine u derbiju kola bolji od Studenata

Goražde - Bosna 25:19

Dječaci s Drine u derbiju kola bolji od Studenata

A. Beganović

U derbiju 20. kola Premijer lige rukometaši Goražda su na domaćem terenu savladali Bosna BH Telecom (25:19).

Goraždani su na domaćem terenu dočekali sarajevske Studente i uspisali su veoma važnu pobjedu u borbi za plasman u Ligu 6.

Izabranici Dževada Ćulova sjajno su odigrali u odbrani i ponajviše zahvaljujući tom segmentu igre stigli su do pobjede.

U prvom poluvremenu su "dječaci s Drine" goste iz Sarajeva limitirali na samo šest golova (11:6), što dovoljno govori o tome kako su igrali u odbrani.

U drugom dijelu su malo posustali, što su gosti znali iskoristiti, pa su bili nešto efikasniji, no pobjeda Goražda nije dolazila pod znak pitanja.

Najefikasniji u redovima Goražda bili su Dinko Dedović sa osam, te Haris Fidahić i Ajdin Bukva sa po šest golova, dok su Vedran Delić sa sedam, te Elis Memić, Haris Halilković i Anes Bečić sa po tri gola bili najefikasniji u redovima Bosne. Savić je na golu Goražda imao 21 uspješnu intervenciju, a s druge strane Efendić dvije manje.

Dodajmo da su do veoma važne pobjede u borbi za ostanak u eliti stigli i rukometaši Prijedora koji su na domaćem terenu savladali Gradačac (25:23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.