Djevojka iz Ljubuškog noćna mora za rukometne golmane

Marija Boras stigla sugrađanku Andreu Prusinu

Djevojka iz Ljubuškog noćna mora za rukometne golmane

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 4. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, kojeg je obilježila rukometašica Izviđača, Marija Boras.

Izviđač je u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Vrbas (32:26), a čak 20 pogodaka postigla je Marija Boras, koja je tako ponovila uspjeh svoje sugrađanke Andree Prusine, koja je nastupajući za Zrinjski u Goraždu istoimenoj ekipi "zabila" 20 golova.

"Ja vam nisam od velikih riječi, no ako baš moram nešto reći, onda je najvažnije to da smo upisale prvu pobjedu", u šaljivom tonu je počela razgovor sjajna rukometašica Izviđača, Marija Boras.

"Lijepo je postići 20 golova na jednom susretu i svakako će to ostati zapisano. Nisam o tome razmišljala tokom susreta, pa sam i sama ostala iznenađena kada sam vidjela zapisnik. Lijep je osjećaj, no najbitnija je pobjeda", dodala je rukometašica Izviđača.

Nakon četiri kola Izviđač na svom kontu ima tri boda, a cilj mlade ekipe iz Ljubuškog u kojoj je naša sagovornica sa 25 godina najiskusnija igračica je ostanak u elitnom rangu takmičenja.

"Nismo dobro otvorili sezonu, no tri boda protiv Vrbasa vratila su nam osmijeh na lice. Ekipa je mlada, gotovo sve cure su srednjoškolke i naš jedini cilj je ostanak u Premijer ligi. Ja sam sa 25 godina najiskusnija i mogu vam reći, da me dobro slušaju. Vrijedno treniraju i sigurna sam da je pred njima lijepa rukometna budućnost", govori Marija, koja je u dosadašnjoj karijeru između ostalog nastupala i za Zrinjski, te za Split 2010.

"Okušala sam se i u Hrvatskoj, međutim nisam imala sreće, odnosno povrijedila sam se, a i finansijska situacija je bila gora nego kod nas, pa sam se odlučila vratiti u BiH. Sada sam u svom Ljubuškom, studiram Socijalni rad u Mostaru. Cilj mi je završiti studij, a ako se ponovo pruži prilika za odlazak u inostranstvo, iskoristit ću je. Mlada sam, spremna sam još jednom se okušati u inostranstvu, no i ako ostanem u BiH, neću tugovati", dodala je Marija Boras.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Iako je prvenstvo tek počelo, 25-godišnja rukometašica Izviđača smatra da će se za titulu boriti Grude i Ilidža.

"Prvenstvo je poprilično izjednačeno. Mislim da i posljednja ekipa na tabeli može pobijediti prvu, što i nije loše. Realno, Grude i Ilidža su nešto ispred ostalih i upravo će te dvije ekipe, po mom mišljenju, voditi bitku za titulu", zaključila je djevojaka, koja je u jednom rukometnom susretu postigla čak 20 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.