Dobar otpor Goražda favoriziranom Zrinjskom

Premijer liga za rukometašice

Dobar otpor Goražda favoriziranom Zrinjskom

A. Beganović

U okviru 10. kola Premijer lige za rukometašice odigrana su dva susreta. U Goraždu je favorizirani Zrinjski teže od očekivanog savladao domaću ekipu (24:22), dok je u Banja Luci Borav bez većih problema pobijedio Ljubuški (29:16).

Mlada ekipa Goražda pružila je dobar otpor favoriziranim Plemkinjama i malo je nedostajalo da izabranice Ibrahima Popovića naprave iznenađenje i dođu do boda.

Mostarke su tokom cijelog susreta imale vodstvo, a u posljednji minut ušle su sa golom viška. Domaće su imale napad za izjednačenje, međutim nisu ga iskoristile da bi Plemkinje potom postigle pogodak za konačnih 24:22.

Sve u svemu, ljubitelji rukometa u Goraždu mogli su uživati u dobroj i borbenoj rukometnoj predstavi u kojoj je Zrinjski zasluženo slavio, no i pored toga domaće rukometašice nisu razočarale i s ponosom su napustile teren.

Kod Goražda su najefikasnije bile Mersiha Sarajlić sa 11, te Enisa Ćosović sa 6 golova, dok su kod Zrinjskog najučinkovitije bile Andrea Prusina sa 11, te Papak sa 5 golova.

Aktuelne prvakinje, rukometašice Borca, upisale su osmu pobjedu u jesenjem dijelu sezone. Pred svojim navijačima izabranice Radeta Unčanina savladale su Ljubuški (29:16).

Premijer liga, 10. kolo
Goražde - Zrinjski 22:24 (12:14)
Sedmerci: Goražde: 4(3), Zrinjski: 3(3); Isključenja: Goražde 2 minute, Zrinjski 8 minuta
GORAŽDE: Borčak, Alikadić, Odžaković 2, Sarajlić 11, Hubanić 1, Mehanović, Nuhanović, Dervišević Alma 2, Šovšić, Zorlak, Hadžiahmetović, Ćosović 6, Andelija, Đogo, Oputar, Dervišević. Trener:Ibrahim Popović
ZRINJSKI: Pandža, Rozić, Kolobara 1, Karačić 1,Ristić 2, Prusina 11, Marić 1, Puljić-Vlahić, Glibić, Bošnjak, Vuković, Mlakić 3, Knezović, Tambić, Papak 5. Trener:Zvonko Papak

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.