Dobra vijest za Zmajeve: Danska sigurna protiv Bjelorusije

U prvom susretu naše grupe

Dobra vijest za Zmajeve: Danska sigurna protiv Bjelorusije

Prva utakmica današnjeg programa u Grupi 2 donijela je okršaj Bjelorusije i Danske. Mnogo uspješniji su bili gosti iz Skandinavije, koji su slavili sa 36:27.

To je rezultat koji ide u prilog i našoj reprezentaciji, kojoj sada predstoji gotovo sigurna direktna borba sa Bjelorusima za drugo mjesto i plasman na Evropsko prvenstvu.

Danci su već nakon prvog poluvremena imali pet golova razlike, što su do kraja gotovo uduplali i došli do sigurne pobjede na gostovanju u Bjelorusiji.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Mortensen sa devet pogodaka, dok je na drugoj strani gol više postigao Rutenka.

Kvalifikacije za EP:

Bjelorusija - Danska 27:36

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.