Dobrinjac ubjedljiv protiv Veleža, Vogošća i dalje prva

Dobrinjac ubjedljiv protiv Veleža, Vogošća i dalje prva

M. Šljivak

Ovog vikenda igrane su utakmice 20. kola Prve lige Federacije grupa Jug u rukometu, a sa dobrim nastupima su nastavili rukometaši Dobrinjca. Oni su u ovom kolu savladali mostarski Velež rezultatom 35:25.


Domaći rukometaši su od početka utakmice pokazali gostima iz Mostara da bodovi ostaju u Sarajevu. Prednost se iz minute u minut povećavala te su na kraju prvog dijela rukometaši Dobrinjca imali vodstvo od osam golova prednosti 17:9.

U drugom poluvremenu se igralo gol za gol, a priliku za igru su dobili svi igrači. Na kraju je rezultat glasio 35:25 za rukometaše Dobrinjca. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Jelačić sa devet golova, dok je za goste iz Mostara Šapuh postigao sedam golova.

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Vogošće, koja je trenutno ubjedljivo prva na tabel sa 45 bodova, 10 više od drugoplasiranog Dobrinjca.


Za RK Dobrinjac su nastupili:
Čeklica(9 odbrana), Lagumdžija (6 odbrana ), Husak (4 odbrane), Ahmespahić, Sadiković 4, Tahirović 1, Muratović 7, Aganspahić, Đozo N. 4, Lendo, Vatrić 5, Đozo A. 1, Omanović 4, Jelačić 9

Za RK Velež su nastupili
Bilkić, Sinanović, Šoše 5, Fazlagić, Korjenić, Kreso 3, Medar, Abaza 3, Ćemo, Muharemić 2, Avdić 1, Demić, Marić 2, Šapuh 7, Pezo 2

Rezultati 20. kolo

RK Sloga GV - RK Vitez   46:22
RK Turbina - RK Borac Tr. 28:29
RK Željezničar - RK Iskra Stolac 44:29
RK Igman - RK Iskra Bugojno 39:30
Slobodni: HRK Međugorje, RK Vogošća

Tabela:
1. Vogošća 45 bodova, 2. RK Dobrinjac 35, 3. RK Borac Travnik 33, 4. HRK Međugorje 30, 5. RK Željezničar 29, ..........10. RK Tubina 13, 11. RK Iskra Stolac 13, 12. RK Vitez 8 bodova

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.