Dok su drugi na parketu, rukometaši Kozare su na betonu

Nemaju uslove, a i dalje ostvaruju dobre rezultate

Dok su drugi na parketu, rukometaši Kozare su na betonu

D. Vejo

I u Gradišci živi rukomet.

Vikendom igraju na tuđem parketu, radnim danom koljena deru na napuklom asfaltu, i pored svih nedaća, bilježe sjajne rezultate. Riječ je o Rukometnom klubu Kozara iz Gradiške koji je trenutno prvoplasirani tim na tabeli u Drugoj ligi Republike Srpske.

Vlastitu dvoranu nemaju, s toga im je domaći parket u Kozarskoj Dubici. Nakon tri sedmice pauze, Gradiščanci nastavljaju svoj pobjednički pohod. Narednog vikenda, svoja koplja će ukrstiti sa ekipom s kojom dijele parket, a to je Kozara Milijeko produkt u Kozarskoj Dubici.

To će biti sjajna prilika za četu koju predvodi Mileusnić da ostvari novi trijumf i tako ostane na vrhu tabele. Podsjetimo, tim broji 20 igrača, a ujedno su Gradiščanci i jedina ekipa koja trenira na otvorenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije