Dok u Plocku drma ACDC, u Mannheimu sablasna atmosfera

Ne zanima ih Liga prvaka

Dok u Plocku drma ACDC, u Mannheimu sablasna atmosfera

Nevjerovatna vijest stiže nam iz Mannheima. Utakmicu Lige evropskih prvaka između domaćeg RN Loewena i Wisle Plock uživo je pratilo brojem 1.152 navijača. Hiljadustopedestdva, slovom.

Posljedica je to poslovične nezainteresiranosti za evropska takmičenja njemačkih navijača, kojima je jedino zanimljiva njihova Bundesliga, no ipak frapantan je podatak da u zemlji rukometa i dvorani koja prima više od 13.000, nema više od 1.152 navijača.

Za to vrijeme u posljkim Kielceu i posebno Plocku, atmosfera je za poželjeti. Drma ACDC pri izlasku rukometaša na parket, a navijači su frenetični skoro kao Vezspremovi.


Inače, Njemački tim je slavio protiv kluba našeg Marka Tarabochie u drugom kolu najelitnijeg takmičenja sa 31:27.

Od početka susret je išao na mlin Löwena koji je odmah poveo s 3:0, a Wisla je do prvog pogotka došla tek nakon sedam minuta igre. 

Međutim nije se predala i brzo je uhvatila korak s Nijemcima te je do odlaska na odmor bila potpuno u egalu, čak jedno vrijeme i vodila.

Drugo poluvrijeme, druga priča. RN Löwen uspio se odvojiti na četiri gola prednosti sredinom drugog poluvremena i nakon toga gosti se više nisu uspjeli vratiti.

Rhein-Neckar Löwen – Orlen Wisla Plock 31:27 (13:13)

RNL: Appelgren, Palicka – Tollbring (6), Kessler, Groetzki (3), Radivojevic, Schmid (4), Pekeler (1), Guardiola (1), Bliznac, Petersson (1), Reinkind (5), Mensah (4), Rnić, Taleski, Baena (6).

Plock: Borbely, Morawski, Wichary – Daszek (6), Duarte (1), T. Gebala (3), Wolowiec, Olkowski, Tarabochia, Obradović (2), De Toledo (2), Ivić (3), Mihić (4), Krajewski (1), Ghinoea (1), M. Gebala (4), Zabic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi