Dokić: Borac je večeras bio bolji tim

Šef struke Dervente nakon poraza

Dokić: Borac je večeras bio bolji tim

D. Vejo

Rukometaši Dervente poklekli su večeras u Banjaluci, nakon što su poraženi od domaćeg Borca (28:24).

Iako su pružili dosta kvalitetnu partiju, Dervenćani nisu smogli snage da se vrate u meč i ostvare pozitivan ishod. Borac je bio veliki zalogaj za iskusnog stratega na klupi gostujuće ekipe i dobro poznato lice u "Boriku", Zorana Dokića koji je svojevremeno predvodio Velikana iz Gospodske.

Nakon meča, Dokić je dobio ovacije sa tribina, ali je i kazao kako je u ovom momentu banjalučki sastav mnogo kvalitetniji tim nego onaj koji on vodi.

"Drago mi je što su moji momci bili dio ove priče, ove atmosfere. Nismo večeras opravdali ulogu kvalitetnog tima. Dopustili smo Borcu da nas poremeti u napadu, gubili smo lopte, a oni su nas kaznili. Na kraju, zaslužena pobjeda domaćina, čestitam im na tome. Želim Borcu da nastavi ovako nakon pauze, a svojim igračima veliko hvala za sve što su uradili do sada", ističe za SportSport.ba strateg RK Derventa, Zoran Dokić. 

Nakon 13. odigranih kola, Derventa zauzima treću poziciju na tabeli Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi