Dokić: Zaslužili smo ove uspjehe

Strateg RK Derventa

Dokić: Zaslužili smo ove uspjehe

D. Vejo

Rukometaši Dervente iz istoimenog grada imaju sezonu za pamćenje.

Prije svega nekoliko dana, Dervenćani su pobjedom nad Slavijom u finalu, osvojili trofej namjenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske, dok u Premijer ligi BiH pružaju dosta kvalitetna izdanja.

Autsajderi, tako su ih mnogi rukometni stručnjaci nazivali prije početka najelitnijeg takmičenja u državi, a onda su oni počeli da dokazuju kako isti mnogo griješe u svom razmišljanju.

Nakon 20 odigranih kola, Derventa zauzima četvrtu poziciju u šampionatu BiH sa 37 osvojenih bodova što je dosta dobar učinak za Zorana Dokića i njegove izabranike.

Dokić na klupi pomenutog premijerligaša boravi od ljeta 2012. godine, a uloženi trud i rad tek sada je krenuo u procvat.

"Sa velikim nestrpljenjem čekali smo Kup. Bili smo domaćini i nema boljeg načina nego pred svojom publikom podignuti trofej. Zaslužili smo sve ovo jer smo vrijedno radili. Malo smo proslavili, ali sada se okrećemo prvenstvu BiH jer imamo još mnogo posla kada je u pitanju to takmičenje. Nadam se da možemo ući među četiri najbolje ekipe, iako imamo težak raspored. Već razmišljamo o meču protiv Krivaje", naglasio je Dokić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi