Desni bek Slovenije nakon utakmice sa Makedonijom

Dolenec: Protiv Francuske za novo polufinale

Rukometna reprezentacija Slovenije slavila je večeras protiv Makedonije u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru rezultatom 30:28. 

Slovenci su tako izborili plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i tako ostvarili zacrtani cilj. Jure Dolenec jedan je od najzaslužnijih za pobjedu protiv Makedonije. Odlično je otvorio utakmicu, postigao tri gola, a onda zbog dva isključenja preselio na klupu u 19. minuti utakmice. Vratio se u igru u drugom poluvremenu i postigao dva izuzetno važna gola. 

"Bitno je da smo u četvrtfinalu, napravili smo to što smo željeli, ostvarili taj prvi cilj. Mi smo ovu utakmicu odigrali kao da je finale, sve je do nas. Bitno je da smo danas odigrali najbolju utakmicu na prvenstvu. Čekat će nas sada Francuska i dat ćemo sve od sebe da se drugi put zaredom plasiramo u polufinale," rekao je Dolenec nakon utakmice sa Hrvatskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.