Donji Vakuf gost reprezentacije BiH

Otvorena obnovljena dvorana

Donji Vakuf gost reprezentacije BiH

U sklopu najavljenih i planiranih aktivnosti, direktor rukometnih reprezentacija Gordan Muzurović i selektor Bilal Šuman posjetili su Donji Vakuf.

Razlog posjete je bio ulazak odnosno povratak rukometa u novu sportsku dvoranu i revitalizacija RK Radnik Donji Vakuf.

"Zaista je predivan osjećaj vidjeti kako postoje sjajni primjeri ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu kakav je slučaj u Donjem Vakufu! Ljudi su shvatili da je sport nezaobilazni i korisni segment društva putem kojeg imamo zdravije i kvalitetnije društvo! Napravili su odličnu dvoranu u kojoj se plasira ona čista i zdrava strana života te stvorili preduslove da ponovo aktiviraju tradicionalno prisutni rukomet u svom gradu koji je sticajem okolnosti odsustvovao iz Donjeg Vakufa. 

Za svaku pohvalu je trud donjevakufljana koji ulazu u svoju sredinu a od takvih primjera i naše reprezentativne selekcije imaju koristi kroz eventualne buduće naraštaje rukometaša kao i mogućnosti češće prisutnosti rukometnih selekcija naše države u ovome gradu. Bilo je uživanje dati iskrenu podršku ovakvim projektima", istakao je direktor Muzurović!

Selektor Šuman je naglasio da ga veseli što se rukometna lopta čuje u novoizgrađenoj dvorani i da je to put ka cjelokupnom boljitku u našem rukometu te da to ujedno predstavlja širenje baze iz koje trebamo vršiti selekciju i regrutaciju novih potencijalnih reprezentativaca.

Domaćini sastanka su bili sportski entuzijasti iz Donjeg Vakufa Amer Verem, Manusak Dževad, Fikret Kilim, Čolak Kemal, Mulo Hadžić, a dobrodošlicu je pruzio i načelnik Općine Huso Sušić.

Ostvaren je dogovor o saradnji između rukometne reprezentacije BiH i Donjeg Vakufa pa će na tim osnovama već narednog mjeseca biti realizovano okupljanje i pripreme omladinske reprezentacije uzrasta 1998. godišta u ovom sportskom i tradicionalno rukometnom gradu.

Direktor Muzurović je sa privrednim subjektima koji egzistiraju u Donjem Vakufu dogovorio i preliminarnu saradnju kroz podršku A selekciji za dolazeće kvalifikacione utakmice za SP 2019. protiv Estonije krajem oktobra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi