Došao, vidio i uništio, pa na kraju otišao

Muhamed Pilav podnio ostavku: Prekasno ili ne?

Došao, vidio i uništio, pa na kraju otišao

A. Beganović

Muhamed Pilav, čovjek koji je najzaslužniji za srozavanje teško stečenog ugleda RK Bosna, ako je vjerovati njegovim izjavama u štampanim medijima, podnio je ostavku na mjesto predsjednika jednog od najuspješnijih posljeratnih bh. sportskih kolektiva.

Konačno se i to desilo! Sportska analfabeta, koja je jedan od najuspješnijih posljeratnih bh. sportskih kolektiva dovela na korak do provalije, odstupila je sa mjesta čelnog čovjeka Studenata.

Početkom prošle godine pomalo iznenada za čelnog čovjeka Studenata izabran je Muhamed Pilav, koji je prilikom imenovanja na predsjedničku funkciju UO RK Bosna, obećavao brda i doline, no godinu dana kasnije čini se da je "priznati" sportski radnik u Bosnu došao samo sa jednim ciljem, uništiti sve što je do njegovog dolaska pozitivno urađeno.

Obećavao je dotični gospodin mnogo toga, no klub je ostavio u nikad goroj situaciji, a pomalo je nevjerovatno da su na njegove bajke nasjeli i oni koji su u posljednjih desetak godina od Bosne napravili evropski brend.

Autor ovog teksta pred početak ove sezone nagovještavao je scenarij sličan ovom, no u tim momentima bio je etiketiran kao neprijatelj kluba. Međutim, nakon pola godine sve je isplivalo na površinu.

Svojom neodgovornom politikom, nadamo se sada već bivši predsjednik Bosne, iz kluba je otjerao vrhunskog stručnjaka, gotovo sve igrače, kako "strance", tako i domaće, te i mnoge članove Upravnog odbora. Bilo je onih, a i danas ih ima, koji su odobravili ovakve njegove poteze naivno vjerujući u Pilavove dobre namjere, no činjenice govore drugačije.

Igrački kadar Bosne nikad nije bio lošiji. U klub su dovedeni mladi i perspektivni bh. igrači (bar je tako tvrdio predsjednik Bosne), na čija pleća je stavljen ogroman teret, koji oni sasvim sigurno neće moći nositi. Govorio je Pilav o momčadi koja se pravi za budućnost, no vrlo brzo je napustio i te mlade momke.

Bilo kako bilo, u ovom momentu je najbitnije da je odstupio čovjek koji je uništio jedan lijepi rukometni san. Prekasno ili ne? Pokazat će vrijeme, no njegov odlazak je i prilika da klub preuzmu ljudi koji se razumiju u sport, te da pokušaju popraviti ono što se može popraviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti