Drama u Kolnu pripala Veszpremu

Terzićeva ekipa u finalu Lige prvaka

Drama u Kolnu pripala Veszpremu

A. Beganović

Rukometaši Veszprema drugi su finalisti Lige prvaka. Naime, nakon što je Kielce u prvom polufinalnom susretu savladalo PSG (28:26), Veszprem čije boje brani i naš Mirsad Terzić je u drugom polufinalu bio bolji od Kiela (31:28).

Oko 20.000 gledalaca u dvorani u Kolnu moglo je uživati u sjajnom rukometu, a u oba polufinalna susreta pobjednik je odlučen u samom finišu.

Veszprem je u duel sa Kielom ušao kao favorit, no rukometaši njemačkog kluba bolje su otvorili susret, gte su poveli 5:2. Međutim, Veszprem se budi i serijom 4:0 preokreće rezultat u svoju korist (6:5).

Do samog finiša prvog poluvremena niti jedna se ekipa nije uspjela doći do ozbiljnije prednosti da bi Kielu pripala sama završnica, pa je njemačka ekipa na odmor otišla sa viškom od tri gola (15:12).

Početak drugog dijela pripada Veszpremu, koji sjajnom igrom rezultat preokreće u svoju korist. Do 55. minute Veszprem je držao prednost, no u samu završnicu njemačka ekipa je ušla sa vodstvom 23:22.

Momir Ilić je iz sedmerca izjednačio (23:23), a u narednom napadu Kiel stiže do nove prednosti, da bi potom Palmarson prodao jednu loptu, te je tako pružio priliku njemačkoj ekipi da dođe do dva gola prednosti.

I uspio je Kiel i to zahvaljujući pogotku Domagoja Duvnjaka koji se sjajno oslobodio svog čuvara i zabio je za 25:23. Do kraja je ostalo još nešto više od minuta i pol, a Nagy je uspio smanjiti na 25:24. 

Sve je bilo u rukama Kiela koji ne uspjeva postići pogodak za pobjedu, a u kontranapadu nekih pet sekundi prije kraja Marguc zabija za 25:25 i produžetke.

Prvi produžetak Veszprem je dobio 3:1 uz dva pogotka Sliškovića, a u drugom se igra Kiela raspala što su Mađari iskoristili za konačnih 31:28.

Vujin sa osam, te Duvnjak sa sedam pogodaka bili su najefikasniji kod Kiela, a Ilić sa osam i Marguc sa šest kod Veszprema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi