Drama u Ljubuškom: Izviđač ispustio pobjedu protiv Metalurga

Gosti u posljednjim sekundama izjednačili

Drama u Ljubuškom: Izviđač ispustio pobjedu protiv Metalurga

E. Čaušević

Rukometaši Izviđača večeras su na domaćem parketu remizirali protiv Metalurga (24:24) u okviru 17. kola regionalne SEHA lige.

Izviđač je veleras bio na pragu pobjede, ali su gosti u posljednjim sekundama utakmice sjajnim golom Gugleta stigli do remija. Domaći su dobro otvorili meč, te su imali vodstvo od 4:3, ali nakon toga Metalurg je napravio veliki preokret, te se na pauzu otišlo kod rezultata 13:10 za goste.

Ipak, u drugom poluvremenu Izviđačje zaigrao mnogo bolje, te je uspio da dođe do izjednačenja (19:19), a zatim do preokreta rezultatom 20:19. Do kraja meča igralo se gol za gol, a domaći su nekoliko sekundi imali vodstvo od 24:23. 

Navijači u dvorani u Ljubuškom već su počeli slavili pobjedu, a onda je uslijedio šok. Gugleta je u posljednjim sekundama uputio udarac sa centra, te je zatresao gol Izviđača za konačnih 24:24.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Najefikasniji igrač u ekipi Izviđača bio je Grbavac sa pet golova, dok su Hrstić i Rodin postigli po četiri gola. U ekipi gostiju itakao se Nemanja Obradović sa šest pogodaka. Metalurg je šesti na tabeli SEHA lige sa 17 bodova, dok je Izviđač ubjedljivo posljednji sa samo četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi