Dramatična utakmica u Tuzli okončana remijem

Sloboda i Gračanica remizirali u 10. kolu

Dramatična utakmica u Tuzli okončana remijem

J. Duvnjaković

Sinoć su se u okviru 10. kola rukometne Premijer lige u Tuzli sastali Sloboda i Gračanica, a rezultat je na kraju glasio 36:36.

Prvo poluvrijeme ove vrlo zanimljive utakmice pripalo je gostima, koji su nakon prvih 30 minuta imali vodstvo od 20:14. Najzaslužniji za to bio je golman gostiju Ahmetašević, koji je u prvom dijelu igre upisao čak 11 odbrana.

Nastavak donosi bolju igru Slobode, koja se budi i stiže do poravnanja, ali gosti ponovo dolaze u prednost i 11 minuta prije kraja utakmice semafor je pokazivao 30:24 za Gračanicu.

Sloboda je ušla u seriju i stigla je do vodstva od 36:35, da bi pred sami kraj susreta Osmanhodžić pogodio za konačnih 36:36.

U ekipi Slobode najviše se istakao Hajdarević sa 10 golova, dok je jedan manje postigao Karaula. Gračanicu je predvodio golman Ahmetašević sa 18 odbrana, a što se strijelaca tiče, najefikasniji su bili Osmanhodžić sa 12 i Ilić sa 6 golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga, 10. kolo:

Sloboda - Gračanica 36:36 (14:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.