Druga pobjeda Slovenaca na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Sp u Francuskoj

Druga pobjeda Slovenaca na Svjetskom prvenstvu

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Slovenije pobijedila je Island 26:25 u susretu drugog kola grupe B na Svjetskom prvenstvo u Francuskoj.

Nakon uvjerljive pobjede nad Angolom, Slovenci su danas imali prvi teži zadatak, ali su i protiv Islanda izašli kao pobjednici u jednoj jako dobroj rukometnoj predstavi.

Prvo poluvrijeme donijelo je jako dobre odbrane. Postignuto je samo 19 golova u ovom dijelu igre, a Slovenija je imala tri gola prednosti 11:8.

Uspio je Island sredinom igre u drugom poluvremenu da dođe do vodstva od 17:16, ali je Slovenija na kraju ipak uspjela da okrene meč u svoju korist.

Do kraja su konstantno imali prednost, te su na kraju slavili sa golom razlike, 26:25.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marko Bezjak sa šest golova, dok je kod Islanda Bjarki Mar Elisson postigao sedam.

SVJETSKO PRVENSTVO:

Island - Slovenija 25:26

ISLAND: Gustavsson, Edvardson, Kristjanson, Karason 6, Hallgrimsson, Atlason 4, Sigurdsson 3, Gudmundsson 2, Gunnarson 3, Arnarsson, Elisson 7, Gunnarson B., Jonsson, Helgason, Magnusson, Smarason

SLOVENIJA: Skok, Kastelič, Blagotinšek, Heingman, Marguč 1, Kavtičnik 4, Janc 3, Dolenc, Čingesar 2, Poteko, Miklavčič, Kodrin, Gaber 3, Bežjak 6, Zarabec 4, Mačkovšek 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi