Drugi poraz Azotyja, Prce i Savić nisu bili raspoloženi

Izabranici Dragana Markovića ponovo poraženi

Drugi poraz Azotyja, Prce i Savić nisu bili raspoloženi

A. Beganović

U okviru 2. kola poljskog rukometnog prvenstva Azoty kojeg trenira bh. selektor Dragan Marković i čije boje brane naši reprezentativci Kosta Savić i Nikola Prce, pretrpio je poraz na domaćem terenu od Gornika (25:24).

Nakon što su na otvaranju sezone pretrpjeli poraz u duelu sa Stal Mielecom (40:33), izabranici Dragana Markovića poraženi su i u drugom kolu.

U dosta izjednačenoj utakmici bodove je na svoj konto upisao Gornik, a Azoty je poraza koštala slaba realizacije sedmeraca jer od pet Prce i društvo su iskoristili samo jedan.

Imali su izabranici Dragana Markovića i posljednji napad na utakmici i mogli su do boda, no golman gostujuće ekipe Mateusz Kornecki je odbranio zicer igraču Azotyja, Adamu Skrabaniji.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Jurasik i Dacko sa po pet pogodaka, dok je Tarabochia sa sedam pogodaka bio najefikasniji kod Azotyja. Prce i Savić su na svoj konto upisali po jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.