Dumenčić: Prezadovoljan sam atmosferom i koletkivom

O prvim utiscima u RK Borac m:tel

Dumenčić: Prezadovoljan sam atmosferom i koletkivom

D. Vejo

Rukometaši Borca, polako ulaze u ritam kako bi što spremniji dočekali obaveze koje predstoje za sljedeću sezonu. 

Bitan faktor u svemu tome su pojačanja, koja se postepeno adaptiraju na uslove i rad u klubu, kao i to, da grade timski duh. Jedno od takvih pojačanja je sigurno Ivan Dumenčić, koji se pojavio na prozivci Velikana iz Gospodske, 11. januara.

Znajući da je prije dvorane igrao za rukometnu reprezentaciju Hrvatske na pjesku, uporedili smo to, kakav je osjećaj igrati na pjesku, a kako na parketu, kao i to u čemu se razlikuju pravila.

„Rukomet na pjesku igra se po sistemu tri plus jedan. Dakle tri igrača i golman. Velika je razlika između dvoranskog rukometa i ovog na pjesku, počev od samog terena pa na dalje. Svaki jači kontakt, tačnije svaki faul, je isključenje, tako da što se toga tiče morate biti baš oprezni, lako se desi da napustite igru“, rekao je za SportSport.ba desni bek banjalučana Ivan Dumenčić.

Grad na Vrbasu, odmah je prirastao srcu hrvatskom rukometašu. Brzo se, kako kaže uklopio u tim i sredinu u kojoj se nalazi.

„Sve je super. Atmosfera je odlična. Svaki trening odrađujemo strogo profesionalno i dajemo svoj maksimum. Tu su u i mladi igrači koji takođe pokazuju želju za radom. Pored treninga, družimo se i van terena“, dodaje Dumenčić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Dosadašnji uspjesi Dumenčića su, četiri uzastopna zlata na Evropskim prvenstvima u rukometu na pjesku za selekciju Hrvatske. Bile su tu Norveška 2009. godine, zatim  Hrvatska 2011., Danska 2013., kao i posljednje prvenstvo u Španiji koje je održano početkom ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi