Dušebajev odabrao Poljake za Olimpijske igre
FOTO: EPA

Dušebajev odabrao Poljake za Olimpijske igre

O. Lekić

Selektor rukometne reprezentacije Poljske, Talant Dušebajev, na Olimpijske igre u brazilskom Rio de Janieru vodiće 16 igrača.

Iako svaki selektor za Olimpijske igre može prijaviti 14 igrača Dušebajev je u Brazil odlučio povesti 16 rukometaša. 

Prva rezerva biće rukometaš Kielcea, Piotr Chrapkowski, dok će sa ekipom u Brazil putovati i Marius Jurkievic koji već duže vrijeme ima problema sa povredama.

Podsjetimo, prvi susret na Olimpijskim igrama Poljaci će odigrati sa domaćom selekcijom, a u grupi će još snage odmjeriti sa Njemačkom, Egiptom, Švedskom i Slovenijom.

Spisak 14 prijavljenih igrača za OI:

Golmani: Sławomir Szmal (Vive Tauron Kielce), Piotr Wyszomirski (TBV Lemgo).

Bekovi: Karol Bielecki (Vive Tauron Kielce), Łukasz Gierak (TuS N-Lübbecke), Michał Jurecki (Vive Tauron Kielce), Przemysław Krajewski (KS Azoty),Krzysztof Lijewski (Vive Tauron Kielce), Michał Szyba (Kadetten Schaffhausen).

Krila: Michał Daszek (Orlen Wisła Płock), Mateusz Jachlewski (Vive Tauron Kielce), Adam Wiśniewski (Orlen Wisła Płock).

Pivoti: Bartosz Jurecki (Chrobry Głogów), Mateusz Kus (Vive Tauron Kielce), Kamil Syprzak (FC Barcelona Lassa).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi